Over Karin

Wie is toch die vrouw achter KC original? Dat ben ik: Karin Cruijs!


Mijn bijnaam is ook wel: perfectionista..... en die naam dekt de lading wel zo ongeveer. Bij alles wat ik maak, wil ik dat het er perfect uitziet. Mijn streven is dat mijn tassen en accessoires er handmade uitzien en niet homemade. Dat is in mijn ogen een groot verschil.

 

Ik naai al mijn hele leven, vooral kleding en dan juist de moeilijkere kledingstukken. Ik vind het heerlijk om mij vast te kunnen bijten in ingewikkelde winterjassen en Chaneljasjes (die grotendeels met de hand worden gemaakt). Daarbij maak ik graag gebruik van couture technieken. Maar ook het maken van lingerie (beugel bh's etcetera) ga ik niet uit de weg. 

 

Sinds een aantal jaren ben ik in de ban geraakt van het maken van tassen. Dat was weer een hele nieuwe uitdaging voor mij. Ik begon met het maken van stoffen tassen. Daarna kwamen er tassen van kunstleer bij, waarna al snel de tassen van leer volgden. Dit laatste was echt een nieuwe tak van sport voor mij, waarvoor ik ook de nodige speciale leer naaimachines heb aangeschaft. Een lederen tas naai je nou eenmaal niet op een huishoud naaimachine.

 

Ik prijs mij gelukkig dat zoveel mensen mijn tassen waarderen en kunnen zeggen dat ze in het bezit zijn van een echte KC original tas!